Veggbeskyttelse til sykehus

veggbeskyttelse sykehus
marianne kleiven

Skrevet av Marianne Kleiven

Sist oppdatert: 26/02/2024

Trenger du hjelp eller har spørsmål? Kontakt meg gjerne

Miljøvennlig og hygienisk veggbeskyttelse

I dag bygges det sykehus over hele Norge. Fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Man ønsker store, gode og miljøvennlige bygg med praktiske løsninger, men dessverre er ofte arealreduksjon en gjenganger i tilbakemeldingene. Resultatet blir dårligere pasientbehandling og mistrivsel blant de ansatte, og ikke minst blir belastning større på bygget innvendig.

Derfor benyttes veggbeskyttelse i sykehus

Ulike typer veggbeskyttelse har vært benyttet på sykehus i en årrekke. Intensjonen har vært å beskytte vegger, dører og hjørner i utsatte områder, og det er bra. Man kan likevel si mye om både utseende og produktene som har vært benyttet. Ofte hadde fendringen et kraftig og klumpete utseende som tok mye plass, krevde vedlikehold og var ikke spesielt miljøvennlige. I dag derimot, er fortsatt fokuset å beskytte vegger og hjørner, men med helt andre miljøvennlige produkter som er designet kun for å beskytte vegger. Her er Acrovyn et godt og klokt valg.

Acrovyn veggbeskyttelse til sykehus

Når det gjelder fendring til sykehus så vil behovet være noe annerledes enn veggbeskyttelse til omsorgsboliger og helsehus. På et sykehus er aktiviteten hyppigere i de fleste sirkulasjonsområdene, og det betyr at man bør benytte Acrovyn veggbeskyttelse og hjørnebeskyttelse av heavy og medium styrke. Gode estetiske løsninger kan være fendringsplater og hjørnebeskyttere som harmonerer i struktur og farge. De geniale fendringsplatene kan lett benyttes på utsatte vegger som i korridorer, bak senger, vasker og ikke minst som sparkeplater.

Hvorfor velge Acrovyn veggbeskyttelse?

Wallpro sin leverandør, Construction Specialties, har levert Acrovyn veggbeskyttelse til verdensmarkedet siden 1969. Acrovyn er en stor produktserie med fendringsprodukter til vegger, hjørner og dører. CS er ekstremt miljørettet og jobber kontinuerlig med tanke på miljøvennlige produkter og produksjon. De er Klima Partner og jobber aktivt med å redusere sine CO2-utslipp og finansiere klimaprosjekter. Allerede i 2016 presenterte de den miljøvennlige PVC frie PET plast serien som raskt ble en suksess i hele Europa. I Norge har Nye Drammen sykehus, Nye Haugesund sykehus, Nye Narvik sykehus og Nye Hammerfest sykehus valgt Acrovyn PVC frie PET plast veggbeskyttelse. Det trygge med Acrovyn er at alle produktene produseres og testes i Frankrike, med kort og effektiv levering til Norge. Produktene er fysisk CE merket og kunden kan være trygge på at produktene inneholder det de lover, og ikke minst at de er korrekt branntestet med tanke på «end of use».

Hvilke muligheter har jeg når jeg benytter Acrovyn veggbeskyttelse?

Acrovyn er en stor moderne produktserie som tilbyr veggbeskyttelse til et hvert bygg og prosjekt. De ulike produktene er designet for å gli inn og være mindre synlige enn andre fendringsprodukter. De 1,5 mm tynne fendringsplatene fra Acrovyn, som er et førstevalg på mange sykehus, er ekstremt støtsikre med en overflate av suede texture som harmonerer mot gipsvegger. I kombinasjon med Acrovyn TF-N hjørnebeskyttere får man et lekkert resultat med hjemlig preg. Foruten fendringsplater, hjørnebeskyttere og håndløpere tilbyr CS Acrovyn by design, veggbeskyttelse med digital print. Med Acrovyn by design vil man designe, dekorere og beskytte veggene med ett og samme produkt. På Nye Drammen sykehus vil man om få år oppleve store blikkfang av bilder som har benyttet nettopp disse fendringsplatene fra Acrovyn.

Fordeler med Acrovyn

Acrovyn produktene leveres i 36 standardfarger og skreddersydd NCS farge der det er et ønske. Alle 36 standardfarger er knyttet opp med en NCS og RAL kode og LRV verdi. I tillegg leveres fendringsplatene i 2 mm dekorative tre og betong mønstre. Produktene leveres cut to size for effektiv og rask montering med minimalt av avfall på byggeplass. Dobbeltsidig fabrikkmontert tape er også en mulighet spesielt mht. prosjekter som er ongoing som ønsker en luktfri og effektiv montering. Veggbeskyttelsen og hjørnebeskyttelsen fra Acrovyn leveres med kantfasing for å unngå skitt, smuss og skarpe kanter. Acrovyn platene egner seg like godt i korridorer, bak senger og vasker og ikke minst på dører som sparkeplater.

Wallpro AS er leverandør av Acrovyn PVC fri PET plast veggbeskyttelse i Norge og har siden år 2000 tilbudt veggbeskyttelse til det norske markedet.

Skreddersydd profesjonell bistand

Sikre bedre pasientbehandling, trivsel blant ansatte og reduser belastningen på bygget innvendig med Acrovyn. Ta det neste skrittet mot trygghet og kvalitet.

Få et tilbud på Acrovyn veggbeskyttelse til ditt sykehus. Kontakt Wallpro AS, din pålitelige leverandør av miljøvennlige løsninger for veggbeskyttelse.

Hurtigkontakt

Legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt

Siste nyheter