Veggfendring til sykehus

veggfendring sykehus
marianne kleiven

Skrevet av Marianne Kleiven

Sist oppdatert: 11/04/2023

Trenger du hjelp eller har spørsmål? Kontakt meg gjerne

Miljøvennlig og hygienisk veggbeskyttelse

Skap beroligende og terapeutiske miljøer samtidig som du opprettholder et funksjonelt bygg. Alt dette med miljøvennlig og hygienisk veggbeskyttelse fra Acrovyn, som er designet for å vare. Den miljøvennlige produktserien til Acrovyn tilfredsstiller krav iht. Grønne Bygg.

Veggfendring med høy kvalitet

 • 1

  Acrovyn PVC fri PET plast fendringsplater gir en slitesterk og hygienisk finish, samtidig som estetikken forbedres.

 • 2

  Acrovyn oppfyller alle kravene til visuell kontrast med sitt brede utvalg av 36 standardfarger. Ønsker du en annen farge, så tilbyr vi det.

 • 3

  Acrovyn beskytter hjørner mot skader forårsaket av traller og senger med bruk av Heavy Duty hjørnefendringer.

 • 4

  Acrovyn håndløpere gir mobilitetsstøtte med våre PVC frie PET plast, Stainless Steel, Aluminium, tre eller bakteriedrenende modeller.

 • 5

  Acrovyn slagfaste Crash Rails Heavy Duty for travle sirkulasjons områder.

veggfendring på sykehus

Fendring på sykehus er en viktig designfaktor i tunge trafikkerte miljøer. Ikke bare sikrer det bygningens levetid og interiør, men hjelper også til å redusere vedlikeholdskostnader og behov for reparasjoner og oppussing blir minimal.

Veggfendring spesifikasjoner i ulike rom

Når man skal skape rom som er motstandsdyktige og estetisk tiltalende er det viktig å hensynta følgende, enten om det gjelder veggfendring på sykehus, veggfendring på skoler eller veggfendring i næringsbygg;

 • Miljøhensyn
 • Type aktivitet som finner sted i området
 • Forventet skade, inkludert kilden
 • Hyppigheten og alvorlighetsgraden
 • Den generelle interiør estetikken
eksempel på veggfendring

Veggfendring med ulike materialvalg

Når man har kartlagt området og bruken, så kan man vurdere hvilket materiale og hvilken type veggbeskyttelse som er best for de forskjellige områdene og byggene. I de aller fleste områder f.eks. på et sykehus vil det være behov for veggfendring, men av ulik grad og styrke. Acrovyn fendring på sykehus brukes vanligvis i de generelle sirkulasjonsrommene, men i kjøkkenområdene kan Acrovyn Stainless Steel fendring være et godt og naturlig valg. Acrovyn EPDM Rubber tilbys som veggfendring til garasje, lager og parkeringsområder.

Infeksjonskontroll og hygiene på sykehus

En av de største problemene som påvirker helsemiljøer er infeksjons faren. Alle overflater som fendres bør velges med tanke på renhold, og ikke minst være kompatible med rengjøringsmidler som benyttes på sykehus. Da Acrovyn veggfendring ble presentert for marked på 1970 tallet var det blant annet hygiene og støtsikkerhet som stod i fokus. Og etter hvert utviklet Construction Specialties Acrovyn veggfendring til sykehus som både var bakteriostatiske og bakteriedrepende med tanke på sykehusinfeksjoner.

Når du spesifiserer veggbeskyttelse i hygienesensitive miljøer, bør du vurdere følgende:

 • Tilby glatte, harde, sømløse og ugjennomtrengelige overflater på grunn av enkle rengjøring.
 • Veggbeskyttelse skal ikke fremme eller opprettholde veksten av sopp og mikroorganismer
 • De skal være holdbare, tåle støt av ulik grad og ikke bli fysisk påvirket eller nedbrutt av vask- og desinfeksjonsmidler

Innvendige overflater bør i tillegg holdes i forsvarlig stand, og der det er hensiktsmessig kan ekstra fendring brukes for å redusere forekomsten av skader og opprettholde integriteten til veggene.

Veggfendring fra Wallpro

Wallpro AS, tidligere Skauan+Gilbert AS har siden 2004 jobbet med Acrovyn veggbeskyttelse i Norge. Vi har mange spennende pågående og tidligere referanseprosjekter som benytter den den PVC frie PET plast fendringsserien. Arkitekter, entreprenører og byggherrer har fått øynene opp for den eksklusive miljøvennlige produktserien med all produksjon i Frankrike. CS har i over 50 år utviklet og produsert fendring, og allerede i 2016 presenterte de den første PVC frie fendringen som raskt ble en suksess på verdensmarkedet. Aldri har veggfendring sett bedre ut enn den gjør med Acrovyn. Tenk grønt med Acrovyn!

Hurtigkontakt

Legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt

Siste nyheter