Inngangsmatter

inngangsmatter
marianne kleiven

Skrevet av Marianne Kleiven

Sist oppdatert: 15/05/2023

Trenger du hjelp eller har spørsmål? Kontakt meg gjerne

Hvorfor benytte inngangsmatter?

Våre inngangsmatter er designet for å fjerne skitt og fuktighet ved inngangen, og hjelper deg å redusere sklihendelser på innvendige gulv. I tillegg til at mattene forlenger levetiden til gulvet, bidrar de til å minimere interne rengjøringskostnader.

Valg av inngangsmatter som passer formen og funksjonen til bygningen er enkel med Pedisystems. Fra de mest luksuriøse inngangene til de mer beskjedene, det finnes en inngangsmatte for et hvert prosjekt og budsjett med de enestående inngangsmattene fra Pedisystems.

Holdbarhet og kvalitet

Vår leverandør, Construction Specialties, har i over 45 år levert inngangsmatter i Europa. De har en stor portefølje av vakre alternativer, alt for å beskytte og bevare innganger. Se hvilke løsninger som kan passe for prosjektet ditt eller spør oss om råd. Mattene vil bidra til å redusere vedlikeholdskostnadene, samtidig som beboerne i bygningene vil føle seg trygge. Alle inngangsmattene er produsert med materialer av høy kvalitet og med lang levetid.

Inngangsmatter til ulikt bruk

Inngangsmatter til bruk ute:

Fjerner først og fremst smuss før du går inn i bygget.

Kjennetegn:

 • Effektiv fjerning av smuss, gjørme, skitt, slaps og initial fuktighet før du går inn i bygget
 • Ekstremt slitesterke og værbestandige
 • Designet for å beholde et utmerket utseende under vanskelige værforhold
 • Den åpne konstruksjonen tillater optimal smuss-skjuling og retensjon, og reduserer dermed rengjøringssyklusene
inngangsmatter ute

Inngangsmatter til bruk inne:

Fjerner og samler opp smuss umiddelbart inne i bygget.

Kjennetegn:

 • Svært effektive og kostnadseffektive smuss sperrer
 • Pedisystems ytelsestekstiler sørger for optimal fjerning av fuktighet
 • Rulles sammen for enkelt vedlikehold og rengjøring
 • Kan installeres med eller uten bruk av mattebrønn

Rengjørende matter:

Renser og tørker sålene på sko og dekk av hjultrafikk utenfor inngangspartier.

Kjennetegn:

 • Forhindrer smuss sporing fra skitne til rene miljøer innenfor en bygning
 • Dens høye vri og varmefaste konstruksjon forbedrer holdbarheten
 • Rulles sammen for enkelt vedlikehold og rengjøring
 • Tilpassede matter
rengjørende inngangsmatter

Teppesoner

Sone 1 Utvendig inngang

Sone 1 handler om å skrape og fjerne den første «overflaten» smuss, gjørme og fuktighet, og krever derfor en litt tøffere bust enn en innvendig teppeinnsats.

Sone 2 Primærinngang

Sone 2 krever en litt mykere bust, fjerner eventuelt gjenværende smuss og fuktighet, samler den opp ved inngangen for senere rengjøring.

Sone 3 Rensesone

Sone 3 renser og tørker sålene på sko eller hjul, før de til slutt når de innvendige gulvbeleggene.

Hvilke mål kan du få, hvor lange bør mattene være?

Inngangsmatter fra CS tilpasses et hvert prosjekt og kunden får de målene de ønsker. Det er viktig å huske at inngangsmattene har en skrape, tørke og beholde funksjon. Mattene skal komme i kontakt med begge føttene til personer som kommer inn i bygningen, ev. hjultrafikk med omkretsen av hjulene. Dette er beregnet til å være minimum 2 m langt.

Hvilken inngangsmatte bør jeg velge?

Entrématter er en ofte oversett detalj, men husk det er det første folk ser når de går inn og det som vil holde interiøret i bygningen pent.

Pediguard

Er en 12 mm eller 18 mm dyp spesialprodusert konstruksjon og tilbyr høyeste grad av stabilitet og motstand mot slitasje. Modellen utgjør en ekstremt allsidig og effektiv barriere mot infiltrasjon av jord og fukt inn i bygninger.

Pediguard inngangsmatter

Gridline

Er tilgjengelig i 11mm eller 17mm dybder og kan brukes innendørs og utendørs (sone 1 og 2). GRIDLINE er laget av slitesterk klasse 304 rustfritt stål og gir år av varig skrapeytelse mens det opprettholder en flott estetikk. GRIDLINE® PLUS kombinerer en større versjon av kileskrapene med innvendige teppeinnlegg.

gridline inngangsmatter

Pedimat

Er det perfekte entrématteløsningen for bygninger i moderat bruk som kontorer, butikker, hoteller o.l. PEDIMAT kan være innfelt eller overflatemontert, enten i en rampet ramme eller til rampenivå med et omkringliggende teppe.

pedimat inngangsmatter

Pediluxe

Er vårt mest allsidig aluminiuminngangsmattesystem. Den kombinerer robust konstruksjon med en luksuriøs «følelse» under føttene. Det eksepsjonell bæreevnen gjør den spesielt egnet for høyt volum områder. Dens eksepsjonelle bæreevne gjør den spesielt egnet for områder med stort volum. På 20 mm dyp den passer direkte inn i de fleste eksisterende matbrønner.

Pedigrid

Designet eksklusivt for innfelte installasjoner og er et system avtagbare seksjoner som er egnet for både intern og ekstern bruk. De tåler vann, skitt og snø som forsvinner mellom de seksjonene inn i en drener bar 46mm dyp godt under, er redusertrenhold og vedlikehold. PEDIGRID er spesiallaget for spesifikke modulære dimensjoner og former for prosjektet ditt.

pedigrid inngangsmatter

Pedifree/Flex -rensing

Teppet er en 10 mm tykk, brannklassifisert vinyl (VFR)bakside tekstilmatte. Det er utviklet spesielt av CS. Denne teppe modellen er ekstremt effektiv til å fjerne og fanger opp fuktighet.

pedifree inngangsmatter

Helix Z1og Z2

Er et flisesystem laget av resirkulerbar UV motstandsdyktig PVC/NBR-blanding som er formstabil og vil ikke krympe eller gape. HELIX Z2 har interiørkvalitet teppe strimler, tilbyr høy tørking og skraping ytelse. HELIX er designet for å samle maksimalt med skitt og vann.

helix inngangsmatter

Vedlikehold av inngangsmattene

Daglig vedlikehold av inngangsmattene:

Støvsug daglig med en kraftig sugemaskin utstyrt med roterende hodebørster. Børster vil løsne smuss som deretter fjernes ved støvsuging. For tyggegummiflekker, legg på knust is eller en kjølespray og skrap deretter av den herdede flekken.

Ukentlig og månedlig vedlikehold av inngangsmattene

Pediluxe og Pedimat anbefales å unngå overdreven opphopning av skitt. Månedlig rengjøring av brønnen for Pedigrid og Pediguard matter er tilstrekkelig. Rengjøring ved injeksjon/ekstraksjon hver 1. eller 2. måned avhengig av årstid. Settes inn med såpevann med høytrykksstråle, 60ºC for å løsne de fete restene. Høytrykks rense matter av Pediguard modellen etter at de er fjernet fra brønnen. Skal tørke før du installerer på nytt.

Leter du etter en inngangsmatte med logo?

En dimensjonsstabil mal er nødvendig for produksjon av uregelmessig formede entrématter i aluminium eller rustfritt stål. Hardboard eller kryssfinermaler er ideelle.Kontakt oss for mer informasjon om hvordan du best oppnår dette. Vedr. Logo på matter så er dette mulig.

Her kan du lese mer om våre inngangsmatter.

Hurtigkontakt

Legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt

Siste nyheter