Veggbeskyttelse

veggbeskyttelse vegger
marianne kleiven

Skrevet av Marianne Kleiven

Sist oppdatert: 11/04/2023

Trenger du hjelp eller har spørsmål? Kontakt meg gjerne

Hvorfor benytte veggbeskyttelse?

Innlemming av veggbeskyttelse allerede i planfasen på nybygg er en nødvendighet. Ikke er det bare en viktig designfaktor som sikrer lang levetid for bygningens interiør, men veggbeskyttelsen vil samtidig bidra til å redusere langsiktige vedlikeholdskostnader. Behovet for reparasjoner og oppussing underveis vil dermed være minimal.

Et dilemma i offentlige bygg er at gipsvegger og hjørner blir skadet. Det blir i tillegg riper i maling, søyler får hakk og dørblader får stygge sår. Og det som er trist, er at dette skjer kun kort tid etter at lokalene eller byggene er ferdigstilt. Nye og kostbare bygninger mister fort glansen og irritasjonen etter tidlige støtskader er til å ta og føle på. Som et resultat av manglende eller feil veggbeskyttelse, må man iverksette kostbare vedlikeholdsoppgavene kun etter kort drift.

Fordeler med veggbeskyttelse

For å unngå at det oppstår støtskader på vegger, hjørner, søyler og dører trenger de beskyttelse. Og ikke bare må de beskyttes, men det bør velges veggbeskyttelse som er laget kun for å beskytte og ikke bare ser fancy ut.

veggbeskyttelse resepsjon

Her er det store forskjeller på produktene, og dessverre er ikke alt som brukes i dag verken bærekraftig eller holdbart.

Her må arkitektene, entreprenører og byggherrer ta gode og kloke valg. Dette betyr å tørre og se fremover. Hva trenger å beskyttes? Og hva kommer til å bli ødelagt hvis vi velger bort veggbeskyttelse? Uten tvil vil dette bli fordyrende, og ikke minst negativt i et miljø-perspektiv. Man bør blant annet ikke velge bort veggbeskyttelse i et beboerrom når senger kjørers ut og inn flere ganger om dagen bare fordi det ikke er et krav. Eller i korridorer der trafikken er stor, og likeledes bak stoler og bord i en kantine, på en skole eller på et møterom. Fordelene er at det enkelt kan innlemmes veggbeskyttelse i et hvert bygg som trenger beskyttelse.

Acrovyn veggbeskyttelse gir deg ubegrensede muligheter

Acrovyn vegg- og dørbeskyttelse er en stor produktserie som kom på markedet allerede på slutten av 1970- tallet. Veggbeskyttelsen ble raskt et produkt som ble brukt som finish på utallige vegger i offentlige bygg. Selv om Acrovyn opprinnelig ble designet for helsesektoren, så tiltrakk veggbeskyttelsesserien seg andre sektorer. Og i dag så brukes produktene stort sett over alt, med få unntak. Acrovyn leverer i dag veggbeskyttelsesplater, hjørnebeskyttere, crash rails og håndløpere.

Alle modellene leveres igjen i ulike varianter laget av PVC- fri PET plast, stainless steel eller gummi. Acrovyn produktene er kun designet for å beskytte, og brukes ikke til noe annet enn beskyttelse av vegger, hjørner, søyler og dører. Alle produktene er laget av høy kvalitet, er holdbare og har et rent og pent utseende.

Acrovyn veggbeskyttelse er unikt både når det gjelder:

  • Bærekraft
  • Design
  • Kvalitet
  • Styrke
  • Allsidighet
  • Fleksibilitet

Disse egenskapene gjør at Acrovyn veggbeskyttelse innlemmes i mange nye og gamle bygg i dag.

Ved å velge Acrovyn by design veggbeskyttelsesplater tilbys arkitekter, interiørdesignere og byggherrer muligheten til å skape fantastiske blikkfang og bryte litt opp. Du kan her innlemme bilder, logoer, grafikk o.l. i veggbeskyttelsen. Dette betyr at du designerer, dekorer og beskytter i ett. I tillegg er platene lette å rengjøre, og ikke minst miljøvennlige.

Tenk grønt med Acrovyn

Byggherrer, prosjekterende og entreprenører har alle et lovpålagt ansvar for å unngå bruk av de mest skadelige stoffene i en byggeprosess. Med den miljøvennlige Acrovyn PVC frie PET -plast serien kan du velge trygg veggbeskyttelse uten Bisfenol A og andre giftige miljøstoffer. I lengden er det viktig å sette levetid og miljø i sentrum.

Veggfendring i ulike prosjekter

Hurtigkontakt

Legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt

Siste nyheter