Veggfendring til omsorgsboliger

veggfendring omsorgsbolig med pleier og pasient
marianne kleiven

Skrevet av Marianne Kleiven

Sist oppdatert: 11/04/2023

Trenger du hjelp eller har spørsmål? Kontakt meg gjerne

Derfor benyttes veggfendring i omsorgsboliger

Interiørdesign i omsorgsboliger og boenheter for personer med demens bør først og fremst ta hensyn til beboernes behov.

Viktigheten å tilby komfortable, trygge og lettstelte boliger bør stå i sentrum. I tillegg bør en kartlegge tidlig hvilke områder som er utsatte, og som vil ha behov for veggbeskyttelse.

Acrovyn veggfendring til omsorgsboliger

Når det gjelder fendring i omsorgsboliger o.l. så vil behovet være noe annerledes enn veggfendring til sykehus. I en omsorgsbolig vil aktiviteten være roligere i de fleste sirkulasjonsområdene enn på et sykehus. Dette betyr at man stort sett kan benytte seg av Acrovyn veggbeskyttelse og hjørnebeskyttelse av Medium Duty styrke. Det kan være fendringsplater, hjørnebeskyttere som harmonerer, håndløpere og sparkeplater.

veggfendring omsorgsbolig

Fendring med høy kvalitet

Det er viktig å tenke på aktiviteten i rom og områder når en skal planlegge fendring. Når det gjelder veggfendring til omsorgsboliger pleier vi å ta utgangspunkt i følgende:

Acrovyn Medium Duty vegg- og dørbeskyttelse til korridorer med gående aktivitet og venteområder med lette traller og rolig sengetransport. Som en viktig del av veggfendring til omsorgsboliger må man ikke glemme håndløpere. Acrovyn håndløpere gir en fantastisk støtte og trygghet til beboere med begrenset mobilitet.

Beskytt vegger, hjørner og dører

For å unngå stygge støtskader på vegger, hjørner og dører allerede etter kort tids bruk velger flere og flere omsorgsboliger og fendre med Acrovyn på følgende måte:

Venteområder:
  • Acrovyn TF-N hjørnebeskyttere til halvparten av veggens høyde
  • Acrovyn Rub rails høyde 200 mm, flukter høyden på hjørnebeskytteren
  • Acrovyn skyve plater på dør
veggfendring venteområder
Korridorer med aktivitet av gående og lette traller
  • Acrovyn TF-N hjørnebeskyttere til halvparten av veggens høyde
  • Acrovyn hådløper for mobilitetsstøtte
  • Acrovyn skyve plater på dør
Korridorer med hyppig aktivitet av traller og senger
  • Acrovyn SM-20 hjørnebeskyttere til halvparten av veggens høyde
  • Acrovyn PVC frie fendringsplater høyde 1000 mm
  • Acrovyn hådløper for mobilitetsstøtte
  • Acrovyn sparkeplater

Merk! I dag er det ikke et krav til fendring på beboerrom, men flere velger også klokt i å innlemme veggbeskyttelse også bak senger ev. bord og stoler. I eldre omsorgsboliger ser vi ofte et skrikende behov nettopp i disse områdene. Pene vegger, hjørne og dører er viktig for trivsel og ikke minst er Acrovyn fendringsproduktene bakteriostatiske og lette å rengjøre.

Acrovyn by design veggfendring og solide farger

I tillegg anbefaler vi bruk av Acrovyn by Design. Med digitale trykk innlemmet i veggbeskyttelsen kan du blant annet bruke lokal natur og trygge elementer for å skape følelsen av fortrolighet, som veifinning eller som en del av reminisensterapien.

Acrovyn veggfendringsplater derimot tilbys i et bredt spekter av 36 solide farger og med en suede struktur som skaper en diskré veggbeskyttelse. Dette betyr av områder som fort vil få støtskader kan effektivt beskyttese med Acrovyn fendringsproduter med et hjemlig utseende.

Ikke bare er WallPro leverandør av den miljøvennlige Acrovyn PVC frie fendringsserien i Norge, gir vi også kyndig veiledning m.t.p. valg av riktige produkter til de ulike områdene ut ifra tenkt bruk.

Hurtigkontakt

Legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt

Siste nyheter