Veggfendring til Helsehus

fendring helsehus
marianne kleiven

Skrevet av Marianne Kleiven

Sist oppdatert: 18/04/2023

Trenger du hjelp eller har spørsmål? Kontakt meg gjerne

Helsehus bør beskyttes med veggfendring

Selv om Helsehus på ingen måte kan sammenlignes med et fullverdig sykehus, ser vi i dag på Helsehusene som enklere alternativer der det samles lokale helsetjenester under ett og samme tak. Dette er bygg med stor sirkulasjon, og med områder som bør beskyttes for å unngå raskt forfall og store vedlikeholdskostnader.

Veggbeskyttelse til nye og gamle bygg

Siden 2012 har det blitt etablert mange nye Helsehus i Norge, i tillegg til de allerede etablerte virksomhetene som har blitt omgjort for ny bruk. I Helsehusene finner vi korttidsplasser og langtidsplasser av ulik grad, og eiendomsselskapene ser Helsehusene som strategiske satsningsområder. Store og mindre bygg bygges og pusses opp, og behovet for fendring av vegger, hjørner og dører er en nødvendighet på lik linje med veggfendring til sykehus og veggfendring til omsorgsboliger.

fendring helsehus rom

Acrovyn fendring, det beste markedet har å tilby

Acrovyn vegg- og dørbeskyttelse er en stor produktserie med fendringsprodukter som kun er designet for å beskytte. I over 50 år har Acrovyn vært på verdensmarkedet, og i 2016 presenterte de en miljøvennlige PVC frie veggfendringsserien med all produksjon i Frankrike. Siden 2004 har Acrovyn veggbeskyttelse blitt innlemmet som fendring i mange ulike bygg i Norge med stor suksess. Både i offentlige, private og kommersielle bygg. Produktserien er allsidig, miljøvennlig og brannsertifisert til å brukes i alle korridorer og rømningsveier og ellers i ulike bygg.

Acrovyn er bakteriostatisk og baktericide

Acrovyn veggfendring er enten bakteriostatiske eller baktericide. Dette betyr at produktene som er bakteriostatiske hemmer bakterievekst, mens baktericide produktene dreper bakteriene. Uansett blir det viktig å finne ut hvilke bakterier man ønsker å unngå, og deretter se hvilket produkt som håndterer det best.

Husk, ikke alle bakterier er farlige!

Veggfendring til Helsehus

Fendring til Helsehus omhandler stort sett de samme produktene som fendring til sykehus og fendring til omsorgsboliger. Aktiviteten er kanskje litt lavere enn på et sykehus og litt høyere enn i en omsorgsbolig, men det er stort sett de samme områdene som trenger å fendres.Vegger, dører, hjørner og eventuelt søyler er og blir utsatte og bør hensyntas uansett bygg.

Vær raus, stort sett fendres det for lite og husk at de PVC frie fendringsplatene og TF-N hjørnene på 1,5 mm bygger lite og skaper en hjemlig atmosfære.

Hvilke områder bør fendres?

 • Korridorer; både vegger, hjørner og dører
 • Beboerrom; sengefendring, hjørnebeskyttere og dører
 • Områder bak vasker
 • Dører generelt
 • Søyler

Anbefalt Acrovyn veggfendring til Helsehus:

 • Veggfendring: Acrovyn PVC frie plater 1,5 mm cut to size med kantasing med fabrikkmontert dobbeltsidig tape eller uten. Limes da med Sikaflex 11 FC+
 • Hjørnebeskyttere: Acrovyn PVC frie TF-N hjørnebeskyttere eller PVC frie SM-20 hjørnebeskyttere
 • Sengefendring: Acrovyn PVC frie plater 1,5 mm eller Acrovyn by design plater 1,3 mm med digital trykk
 • Sparkeplater: Acrovyn PVC frie plater 1,5 mm cut to size med kantasing og fabrikkmontert tape
 • Sprutplater: Acrovyn PVC frie plater 1,5 mm cut to size med kantasing på topp og sider med eller uten fabrikkmontert tape
 • Søyler: Acrovyn PVC frie plater 1,5 eller 1 mm cut to size

Wallpro AS er leverandør og montør av de miljøvennlige PVC frie produktene i Norge. Vi har mange spennende pågående prosjekter som har valgt den unike veggfendring fra Acrovyn som har all produksjon i Frankrike.

Hurtigkontakt

Legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt

Siste nyheter